Boekweit- amandelmeelpannenkoek
#lunch #glutenvrij #vegetarisch
Hoeveelheid
4-6 Pannenkoeken of 12 kleintjes
Wat heb je nodig
- 300 gram boekweitmeel
- 130 gram amandelmeel
- 4 eieren
- (bruisend) water
- snufje zout
- olie om in te bakken
Topping:
Naar keuze: pesto, salade, mozzarella bolletjes, tomaatjes, olijven, noten, (gegilde) groenten, dressing etc. Indien je niet vegetarsich wilt eten kun je er bijvoorbeeld nog plakjes dunne rauwe ham opleggen.
Voor een zoete variatie:
Voeg desgewenst 1 volle theelepel kaneel (naar smaak) aan het beslag toe en beleg de pannenkoek met fruit.
Probeer ook eens het recept van de spinaziepannenkoek
Bereidingswijze
Meng alle ingrediënten op de olie na door elkaar en voeg zoveel water toe totdat je een mooi pannenkoekenbeslag hebt
Laat dit beslag minimaal een uurtje staan.
Verhit de pan met weinig olie en ga een pannenkoek bakken.
Bak de pannenkoek op een laag vuur totdat deze helemaal droog is en keer deze dan om.
Serveer de pannenkoek koud op een plat bord met het beleg, sprenkel er vlak voor het serveren de dressing over of zet deze apart op tafel.
recept van ABCdietist Ellen Steinmeijer