Pompoencake
#pompoen #cake #vezelrijk #zoet #tussendoortje
Hoeveelheid
1 cake +/- 12 plakjes
Wat heb je nodig
Voor de cake:
- 400 gram pompoenblokjes (diepvries werkt prima!)
- 250 gram speltmeel
- 100 gram rozijnen
- 3 eieren
- 1 theelepel kaneel
- 1 theelepel koek- en speculaaskruiden
- 1 zakje bakpoeder (16 gram)
- 1 theelepel vanille poeder of aroma
Voor de topping:
- 100 ml/gram creamcheese light (van Philadelphia bijvoorbeeld)
- 50 ml/gram magere kwark
- 1 eetlepel honing (5 gram)
- 1 theelepel vanille poeder of aroma
- 20 gram pecannoten
Materiaal
een cakeblik
oven
Bereidingswijze
- Kook de pompoenblokjes in een grote pan water in 10 minuten zacht en gaar. Giet de pompoenblokjes af en laat ze even afkoelen.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Roer in een grote kom het speltmeel, bakpoeder, kaneel en de koek- en speculaaskruiden goed door elkaar.
- Mix de pompoenblokjes samen met de eieren, rozijnen en vanille in de blender tot een glad mengsel.
- Schenk nu het pompoen-mengsel in de kom met speltmeel en roer het beslag goed door elkaar met een garde.
- Vet een cakevorm in of bekleed hem met bakpapier. Giet nu het beslag in de cakevorm en maak de bovenkant mooi glad.
- Bak de pompoencake 40 minuten in het midden van de oven. Zet daarna de oven uit en laat de Pompoen Cake afkoelen in de oven, dan stort ‘ie niet in!
- Als de cake helemaal is afgekoeld kan je aan de slag met de topping!
- Mix voor de topping de creamcheese, magere kwark, honing en vanille in een kom goed door elkaar.
- Smeer de topping uit over de cake, hak de pecannoten fijn, strooi deze over de topping en je pompoencake is ready to eat!
Eet smakelijk!
Een plakje pompoen cake (1/12) bevat:
Calorieën: 143
Koolhydraten: 21,3 gram
Eiwitten: 5,6 gram
Vet: 3,9 gram
Vezels: 1,8 gram